tiistai 24. toukokuuta 2016

Raksaviikko 5 ja kurkkaus taukotilaan


Viime viikolla urakoitsija jatkoi seinien parissa ja J asenteli routaeristyksiä. Alla olevissa kuvissa on tilanne loppuviikosta. Äkkiä se talo nousee. :) Kävin kurkkimassa jo ikkuna-aukoistakin, että millaisia maisemia tulee mistäkin näkymään. Näin jälkiviisaana keittiön pikkuikkuna olisi saanut olla hieman leveämpi kuin 40 cm, mutta muuten ikkunat ja ovet vaikuttavat oikein hyvän kokoisilta.


Pääoven edustaa

Tyttöjen makuuhuoneiden ikkunat ja perällä vanhempien makuuhuone

Sama ulkoa kodinhoitohuoneen terassin kohdalta

Pääoven edustaa

Keittön kulmauksesta

Alla on kuva meidän taukotilasta, joka on siis kaksiosainen aiemmin esittelymökkinä toiminut piharakennus. Ostin tämän viime kesänä vain kuvan perusteella, mutta oikein hyvä mökki siitä onneksi syntyi. Plussaa on, että tällä taukotilan puolella on pariovet, jotka saa kesähelteillä auki.

Taukotilan varustus on koottu mahdollisimman vähällä rahalla:
- Mikro on miehen vanhempien vanha
-Kahvinkeitin tuli kaupanpäällisenä keittiökaupoissa
- Vedenkeitin saatiin isäni työpaikalta uudemman tieltä
- Grillin mies on joskus saanut palkaksi tet-harjoittelusta (ja kyllä kannatti säästää, nyt 15 vuoden säilyttelemisen jälkeen löytyi käyttöä ;) )
- Mallikappaleena toiminut jääkaappi ostettiin sopivalla hinnalla Prismasta (kiitos vinkistä isälleni)
- Kalusteet ovat vähän sieltä täältä; penkit on löydetty väliaikaistalon ullakolta, pöytälevy on meidän vanhasta tietokonepöydästämme, johon mies askarteli uudet jalat, tamminen sivupöytä on joskus ostettu kirpparilta ja se on toiminut aiemmin mm. tyttöjen kastepöytänä ja hyllykkö on edellisestä autotallistamme
- Astiat on myös haalittu sieltä täältä, omista nurkista ja sukulaisilta

Aika sekametelisoppa, mutta toimii erittäin hyvin.



Puuceesta ei nyt ole kuvaa, mutta wc -tiloina toimii lähinnä jämälaudoista kasattu puucee, johon isäni teki kruunuksi oikein hienon maisemaikkunan. Puuceessa on Biolanin kompostikäymälä ja se on toiminut käytössä, ainakin toistaiseksi, oikein hyvin. Ulkopuolella on lisäksi käsienpesua varten iso hanalla varustettu metallisäiliö. Koitan muistaa laittaa ensi viikolla tästäkin pakollisesta huoltorakennuksesta kuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti