sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Raksaviikot 22-24, väliseiniä ja ikkunat

Väliseinät on viime viikkojen aikana saatu jo hyvälle mallille ja ikkunat saapuivat viime keskiviikkona. Tänään väliaikaisasuntomme sai uuden ulko-oven, joten saamme vanhan oven sopivasti raksaoveksi talolle.

Ikkunoiden asennuspäivänä pääsin katsomaan ikkunoita vasta iltapimeällä, mutta hihkuin silti huoneita kierrellen melkein ääneen, niin hienolta ikkunat näyttivät. Pari pientä naarmua reklamoimme, mutta muuten ikkunoiden asennus sujui hyvin. Ovet tulevat pääovea lukuun ottamatta ilmeisesti ensi viikon aikana. Ikkunat ovat Domuksen mallistoa.

Olemme lähettäneet moneen paikkaan tarjouspyyntöjä viime aikoina ja välillä on ihan toivoton olo, kun pyyntöihin ei saa vastauksia, vaikka kyselisi peräänkin. Katsotaan nyt saadaanko kaikki tarvittava ajoissa tilaukseen ja töille tekijöitä.

Eteistä

Näkymä pääovelta toiseen päähän taloa. Aikamoinen käytävä toistaiseksi.

Vielä puuttuu muutamia kerroksia väliseinistä.


Isompien tyttöjen makuuhuoneet, jotka jaetaan liukuoviseinällä.

Pienimmän huone, vanhempien wc ja vaatehuone.

Vanhempien makuuhuone ja huoneen ulkopuolelle jää tila työpöydälle

Miehen luova ratkaisu sen estämiseksi, ettei jakotukki nojaa vastamuurattuun seinään.Pesuhuone

Kodinhoitohuone

Olohuonetta

Liukuovi terassille
Kuva: Jacob Jensen
Ovikellokin tuli hankittua, vaikka tuntui, ettei sopivaa meinaa löytyä millään. Halusin välttää valkoista muovia, ettei ovikello kellastu vuosien kuluessa. Löysinkin pari silmää miellyttävää langallista versiota metallista, mutta totesin, että on aika järjetöntä ruveta ovikellon vuoksi tekemään puolimetriseen seinään reikää. Päädyin sitten tähän langattomaan versioon. Täytyy toivoa, että tämä on hyvä käytössä.

Meidän punainen postilaatikkokin löysi paikkansa laatikkorivistä naapuruston postilaatikkotalkoiden yhteydessä. Punainen ei sittenkään ehkä ollut se paras väri, koska valtaosa muista laatikoista on valkoisen tai alumiinin sävyisiä. :) Tosin lapsetkin jo hyvin muistavat, mikä rivissä on meidän laatikko.

1 kommentti:

  1. Teillä edistyy tosi hyvin, ihanan näköisiä nuo lattiaan asti ylettyvät ikkunat!

    VastaaPoista