maanantai 31. lokakuuta 2016

Viikot 25-28, sisähommia

Nyt raksalla on jo mukavan lämmin parin sähkölämmittimen ansiosta, mutta vielä muutama viikko sitten oli aika kalseaa, kun ovetkin puuttuivat. Tällä hetkellä on selvästi löydetty sopiva suhde lämmityksen ja  ilmanvaihdon suhteen ja talokin on alkanut kuivua. Sen huomaa mm. siitä kun ikkunoista ei enää tarvitse pyyhkiä kosteutta pois. Kosteusprosentti huitelee viidenkymmenen ja kuudenkymmenen välissä, joten sekin kertoo siitä, että kosteus on alkanut poistua. Ulkoseinät ovatkin seinien pinnoittajan mukaan jo riittävän kuivat.

Tiileri Lauri ja Pikku-Henna

Takka ja hella ovat juuri niin ihanat kuin kuvittelinkin ja muurari Joel teki erinomaista työtä. Lauriin laitettiin muistaakseni kuusi korotuskerrosta, jolloin kokonaiskorkeus on 235 cm. Takka vaati mielestäni myös tuon leveämmän luukun, jotta mittasuhteet olisivat hyvät. Leveämpää luukkua ei saanut valurautaisena, joten sen vuoksi alaluukut ovat eri sävyisiä, mutta ero ei onneksi ole luonnossa ollenkaan noin silmiinpistävä kuin kuvassa. Turun Tiileriltä saimme oikein hyvää palvelua ja kaikkiin hankalimpiinkin kysymyksiini sain vastauksen.

Seinien pinnoittajat ovat jo suojanneet ikkunat

Väliseinät valmiina

Päädyimme lennossa vaihtamaan kaikkien väliovien korkeudeksi 230 cm. Olen erittäin tyytyväinen päätökseen, vaikka väliovet täytyykin teettää erikoismittaisina.


Kodinhoitohuonetta

Muutamassa ikkunanpuitteessa ja kodinhoitohuoneen ovessa oli naarmuja, jotka käytiin paikkaamassa. Ikkunoista tuli ihan siistit, mutta tuossa ovessa näkyy valoa vasten niin kamala läntti, että se saa kyllä mennä vaihtoon. Lisäksi ovia suunniteltaessa oli ollut puhetta thermo-ovista, mutta tämä ominaisuus oli kuitenkin jostain syystä jäänyt tilausvaiheessa pois. Täytyy toivoa, että tuokin ovi saadaan vaihdettua thermo -malliseksi. Makuuhuoneen ovi menee joka tapauksessa vaihtoon, koska siihen tuli vääränsyvyinen karmi.

Tässä näkyy tuo karmien syvyysero
Ja tässä ovi ja ikkuna vierekkäin


Hienot roilotukset, jotta saadaan pistorasia jouluvaloille. Kuvassa työpöydän paikka.

Kosteudenpoistajina on toiminut kaksi Clas Ohlsonista ostettua kosteudenpoistajaa, joiden poisto on johdettu suoraan viemäriin. 

Olohuoneen ikkunakin on saanut peiton päälleen.

Mies on kiitettävän hyvin jaksanut kysellä mielipiteitäni kaikkien yksityiskohtien suhteen, vaikka hänen mielestään niillä ei ole suurtakaan merkitystä. Kuten esimerkiksi sillä miten pistorasiat upotetaan kaapin sisään tai miten päin pistorasiat sijoitetaan mihinkin. Tänäänkin vaihdettiin  isomman wc:n kahden pistorasian paikkaa lennosta seinältä toiselle ja mitoitettiin toisen vessan kalusteita sentin tarkkuudella.

Isovanhemmat ovat taas olleet ihan pyytämättä suurena apuna, jotta arki saadaan sujumaan. Lapset olivat syysloman anoppilassa, joten pieninkin sai lomailla hoidosta ja minä pääsin tekemään viimeisen erikoistumisjakson tentin. Isäni haravoi viikonloppuna koko väliaikaistalomme pihan ja appiukko halusi tänään vaihtaa autooni renkaat. Aika korvaamatonta apua varsinkin tässä elämänvaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti