tiistai 6. joulukuuta 2016

Raksaviikot 29-33

"Sulla on kyllä maailman tylsin blogi" totesi mieheni eilen. Olisi joo ehkä syytä päivittää hieman useammin. :)

Raksa alkaa näyttää viikko viikolta enemmän kodilta ja toiveissa on, että kuopuksen synttäreitä juhlittaisiin maaliskuussa jo uudessa talossa. Katsotaan miten suunnitelmien käy.Roilotukset on täytetty, seinissä on jo pohjusteet ja smyygit on suurimmaksi osaksi verkotettu. Huomenna pitäisi alkaa seinien ruiskutasoitus.


Hankala paikka. Tämän korotuksen toteutusta pohdittiin hetki, koska kattoon on tulossa puupaneelia. Hieno palkki päädyttiin levyttämään, koska höyrynsulun on kuitenkin jatkuttava tiiviinä palkista huolimatta ja paneelia en tuohon halunnut. Nyt palkki on saanut jo kipsilevyn päälleen.


Hellasta hajosi heti parin ensimmäisen lämmityskerran jälkeen pinnoite tuosta luukun vierestä. Siihen täytyy ilmeisesti kehittää jokin pellinpala, koska rappaus ei tahdo pysyä.


Keittiön kaapistot tulevat tuohon päätyseinälle.


Saunan Schiedel-piippu paikoillaan. Olisin halunnut takaseinään rappausta, mutta ilmeisesti se ei ole kovin kestävä vaihtoehto, joten kävin valitsemassa tilalle tummanharmaata laattaa. Katolla on myös molemmat piiput tässä viime viikkojen aikana pellitetty. Saunapiippuun ei ole saatavissa sulkupeltiä, mutta ilmeisesti sellainen kannattaa ehdottomasti koneellisen ilmanvaihdon kanssa olla, joten J suunnitteli askartelevansa sellaisen itse jossain vaiheessa.


Suihkuhyllyt (kuvassa koverrukset vielä vaiheessa, nyt jo valmiit)
Tyttöjen huonetta (keskelle tulee avattava väliseinä)Ilmastointiputkien asennus on valmis ja villoitukset ovat miehellä työn alla. Melko hyvin talossa pysyy jo lämpö, vaikka yläpohjassa ei ole vielä puhallusvilloja. Ihan hyvä, koska aiemmin sähkölämmittimien käydessä yötä päivää saatiin myös kiitettävän kallis sähkölasku aikaiseksi.

Väliovet tilasimme Haapsalu Uksetehtaalta ja niiden pitäisi tulla tammikuun puolivälissä. Sisäovissakin on yllättävän paljon vaihtoehtoja ja päätettävää. Hieman jännittää, että mitä tuli tilattua, koska en ole tuotteita paikan päällä käynyt katsomassa, mutta toivotaan että ovet vastaavat mielikuvia. Pyysin ensin tarjousta tammiovista, mutta päädyin kuitenkin valkoisiin, jotka on sävytetty samaan sävyyn seinien kanssa (Tikkurilan paperi), ovissa on piilosaranat ja ne ovat huultamattomat. Kahvat ovat Abloy Polar 6 -mallia satiinikromattuna. Tammiovet olisivat olleet varmasti kestävämmät ja tyylikkäät, mutta pelkäsin että ne pimentävät sisätiloja liikaa.

Ulko-ovi on vielä pohdinnassa, mutta todennäköisesti se tilataan teetettynä Vihannon Ovitehtaalta entisiltä asuinkulmiltamme Kuusistosta. Lukot hankin jo Abloyn mallistosta satiinikromattuna ja kaikki talon ja autotallin lukot on sarjoitettu samaan sarjaan.

Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet saatiin tilattua, koska eräs oma-aloitteinen urakoitsija soitti minulle suoraan ja tarjosi palveluksiaan. Tuotteet vaikuttivat erittäin laadukkailta ja hinnasta päästiin sopuun, joten kaupat syntyivät nopeasti.

Mies teki viime viikolla jätehuoltosopimuksen sekajätteen tyhjennyksestä tammikuusta alkaen. Yhtään kaatopaikkakuormaa ei olla raksalta vielä viety, mutta jätettäkin on toisaalta kertynyt yllättävän vähän. Kotikunnassamme loppuu energiajätteen yleiskeräys vuodenvaihteessa ja ajattelin, että keräisimme energiajätettä jatkossa omaan jäteastiaan. Emme vaan vielä ole saaneet vastausta, että onko se mahdollista muuallakin kuin vain keskustan alueella. Toivottavasti, koska meillä on suurin osa syntyvästä roskasta energiajätettä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti