keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Jätehuolto pelaamaan ja muita tarpeellisia hankintoja

Talon jätehuoltoa on suunniteltu jo sen verran, että hankimme Kodin Terran tarjouskampanjasta kaksi roskasäiliötä. Toinen roskiksista on tarkoitus sijoittaa jätekatokseen (sekajäte) ja toinen autotallin taakse energiajäteroskapussien välivarastointia varten. Asuinpaikkakunnallamme on lajittelupisteitä, joihin olemme tottuneet viemään energiajätteen, pahvit, paperit, metallit ja lasit, joten sekajätettä ei juurikaan synny. Rahaakin säästyy, kun sekajäteroskiksen tyhjennys kerran kuussa riittää mainiosti. Biojätettä tulee myös jonkin verran, mutta ne on myös kompostoitu lämpökompostorilla jo useamman vuoden ajan ja samaa hommaa on tarkoitus jatkaa uudenkin talon pihassa.

Jäkki 240l (kuva L&T)

Haaveissa on hankkia jätekatokseksi Tiklin alumiininen jätekatos, mutta tämä on niitä hankintoja, joiden toteutuminen riippuu budjetoinnin onnistumisesta.

NT 35/1 Ap |Kärcher Oy

Raksan siivousta helpottamaan hankittiin myös Kärcherin märkä-kuivaimuri. Kivi- ja puupölylle imurin pölyluokituksen pitäisi olla vähintään M-tasoa ja joissain imurimalleissa tätä pölyluokitusta oli hyvin vaikeaa saada selville. Tuohon hankkimaamme imuriin luokituksen saa käsittääkseni jopa H-tasolle, kun ostaa tietynlaisen suodattimen. Valmistajat voisivat kyllä mielestäni merkitä noita pölyluokituksia paremmin, koska myyjilläkään ei niistä kokemukseni mukaan ole kovin paljoa tietoa.

Kraft kestopeite (kuva Toknet)
Lisäksi Toknetin tarjouksesta lähti mukaan myös satsi eri kokoisia kestopeitteitä rakennustarvikkeiden suojausta varten, sekä Starkilta alennuksesta nokkakärry ja vatupassi. Kai tällä aleshoppailulla loppupeleissä jotain säästöäkin syntyy, vaikka hintavertailuun menee tietysti aikaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti