maanantai 16. marraskuuta 2015

Kuvia ennen maatöitä


talon paikkaa
talon & tallin paikkaa
tallin paikkaa

kuva tien lopusta autotallin edustalta

Kiinteistöllä on taas tapahtunut vaikka mitä. Suurin osa puista on kaadettu ja maatyöt aloitetaan ensi kuussa. Talon korkokin katsottiin viime viikolla. Useat tahot, muun muassa kunnan rakennustarkastaja pitivät maaperätutkimusta turhana, mutta päätimme sen silti teettää, koska tarvitsimme joka tapauksessa maaperästä lausunnon Jämerälle. Vastuukysymysten osalta katsoin myös, että tässä kohdassa ei välttämättä ole fiksuin veto säästää, joten päätimme pyytää maaperätutkimuksesta tarjouksen paikalliselta yritykseltä. Täällä lähinurkilla ei ole kuin yksi toimija ja hinnoittelu oli selvästi sen mukainen. Onneksi pyysimme tarjouksen myös kauempaa ja maaperätutkimuksen tuli meille tekemään Esa Sjöros Raisiosta. Hommat hoituivat hyvin ja hinnassakin säästimme useampia satasia verrattuna paikalliseen yritykseen. Pieniä sydämentykytyksiä aiheuttivat kiinteistöltä porauksen jälkeen löytyneet savimöykyt. Kauhulla ajattelin mahdolliseen paalutukseen meneviä kustannuksia, mutta onneksi selvisi, että savikokkareet olivatkin jääneet välineisiin edelliseltä työmaalta ja perustuksen pitäisi onnistua hyvin maanvaraisella laatalla.

Kuvissa näkyy myös yksi kesällä tekemistäni heräteostoksista. Sininen 12 neliön taukotila/varastomökki, josta löytyy taukotilan puolelta myös ikkuna. Tämä oli erään liikkeen mallirakennuksena ollut ja osiin purettuna, kun sen ostin. Hiukan hirvitti, että mitä tuli hankittua, mutta onneksi osista syntyi tarkoitukseensa oikein hyvin sopiva mökki. Rakennuksen takaa löytyy mieheni ja isäni askartelema kompostikäymälärakennus, jonka on tarkoitus toimia virassaan vain raksan ajan.

Saimme kunnalta luvan aloittaa maatyöt ennen rakennusluvan hakemista, mutta onneksi lupakin on menossa hakuun viimeistään ensi kuun alussa. Arkkitehti tekee juuri tarvittavia lupapiirustuksia.

4 kommenttia:

  1. Kiitos, kun olet lisännyt blogini kiinnostavien blogien joukkoon. :) Teillä on upeat talosuunnitelmat. Tsemppiä ja pitkää pinnaa projektiin. Tulen varmasti kurkkimaan jatkossakin, miten täällä sujuu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos blogin ihka ensimmäisestä kommentista! Pitkää pinnaa varmasti tarvitaan, kun haasteita tuntuu jo tässä vaiheessa projektia riittävän. Sinulla on tosi inspiroiva blogi! :)

    VastaaPoista
  3. Bongasin sanan Raisio ja kiinnostuin minneppäin rakennatte? :)

    VastaaPoista
  4. Satakuntaan. Täältä Raisioon tulee matkaa noin 100 km, eli aika paljon on hintaeroja noissa maaperätutkimusten hinnoissa.

    VastaaPoista